Güzellik, Gençlik ve Şifa Kaynağı Aloe Veranın Faydaları


Kozmetik sektörünün son yıllardaki keşfi aloe vera, iyileştirici ve güzelleştirici etkisiyle tam anlamıyla bir şifa bitkisi. İşte gençlik kaynağı aloe veranın faydaları...
Güzellik, Gençlik ve Şifa Kaynağı Aloe Veranın Faydaları

Antik Mısır’da “ölümsüzlük bitkisi” olarak bilinen aloe vera, özellikle son yıllarda kozmetik ve temizlik sektöründe sıklıkla kullanılan Afrika kökenli bir bitki. Dolgun yapraklarında bulunan jeli; cilt bakımından sindirim problemlerine, güneş yanığından kepek oluşumuna birçok rahatsızlığın giderilmesinde şaşırtıcı etkiler gösteriyor. Yetiştirmesi ve bakımı oldukça kolay olan bu bitkinin jeliyle evde pratik güzellik maskeleri hazırlamak da mümkün. İşte güzellik, gençlik ve şifa kaynağı aloe veranın faydaları…

Aleo veranın içeriğinde hangi vitamin ve mineraller bulunuyor?


“Sarısabır” adıyla da bilinen aloe vera; A, C, E, B1, B2, B3, B6, folik asit ve kolin vitaminleri açısından hayli zengin bir bitki. Zambakgiller ailesinden kaktüse benzer bir yapıya sahip olan aloe vera bitkisi, içerdiği vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, manganez, potasyum, sodyum ve bakır gibi minarellere de sahip.

Sağlık açısından önemli olan antioksidan ve antibakteriyel bileşikler içeren aloe veranın faydaları ve vücuda olan pozitif etkilerini yakından inceleyelim.

 

1. İçerdiği mineral ve vitaminler sayesinde metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar

2. Yaraların etrafındaki kan dolaşımını artırarak iyileşme sürecini hızlandırır


Yanık ve kesiklerin tedavisinde kullanılan aloe vera, deri tahrişleri ve küçük sıyrıkları hızlıca iyileştirir. Bunun için aloe vera jelini yaraya uygulayabilirsiniz.

3. Güneşin zararlı ışınlarından korur ve oluşan güneş yanıklarını iyileştirir


Soğutucu ve iyileştirici etkisiyle güneş yanıklarını iyileştirmeye yardımcı olan aloe vera jelini zararlı UV ışınlarından korunmak için de kullanabilirsiniz.

 

4. Diş plağını azaltmaya yardımcı olur


Diş plağı; diş eti problemleri ve dişlerdeki çürümelere sebep olur. Aloe vera suyuyla bakım yaptığınızda dişlerinizdeki plağın azaldığını göreceksiniz.

5. Saçları nemlendirir ve kepek oluşumunun önüne geçer

6. Cildi nemlendirerek daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar

Özellikle kış aylarında kuru ciltlerde görülen kızarıklık ve cilt dökülmesi problemlerini gidermek için aloe vera sabunu veya yağını cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz.

7. Ciltteki kırışıklık oluşumunu yavaşlatır ve var olan kırışıklıklarla mücadele eder


Vücuttaki kolajen seviyesinin artması, ciltteki hücrelerin yenilenmesine, dolayısıyla kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Yapılan bir araştırma, üç ay boyunca günde iki kez aloe vera jeli kullanan kadınların kolajen seviyesinin arttığını ortaya koyuyor.

 

8. Ağız içindeki yaraların iyileşmesine yardımcı olur


Ağız içinde oluşan pamukçuk, uçuk veya ülser gibi problemleri ortadan kaldırmak için aloe vera içeren bir suyla gargara yapabilirsiniz. Yaraların 3-5 gün içinde iyileşme gösterdiğini gözlemleyeceksiniz.

9. Kabızlığa iyi gelir

Aloe vera yaprağının altındaki “lateks” adı verilen sarı renkli tortu sayesinde kabızlık sorunlarını çözmek mümkün. Lateks, bağırsak hareketlerini artıran ve laksatif (müshil) etki gösteren bir bileşen. Kabızlık sorunu yaşıyorsanız kahvaltıdan önce bal, portakal suyu, aloe vera ve su karışımını tüketebilirsiniz.

10. Kandaki şeker seviyesini dengeler

Aloe vera suyunu tüketimek tip 2 diyabet hastalarının kandaki şeker seviyesini dengeler. Ancak kan şekerini dengede tutmak için sık sık aloe vera takviyesi yapmak zararlı olabilir. Kullanmadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın

11. Sedef, egzama ve sivilce gibi problemlerin tedavisine yardımcı olur


Cilt üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahip olan aloe vera, sayesinde sedefin sebep olduğu kaşıntıyı ve sivilcelerin kızarıklığını yatıştırır. Aynı zamanda sivilcelerdeki iltihabı da azaltır.

 

12. Sebze ve meyveleri daha uzun süre taze tutmanızı sağlar

Aloe vera jeli olgunlaşmayı geciktirerek sebze ve meyveleri taze tutar. Yapılan bir araştırma, aloe vera jeli sürülen domateslerin diğerlerine göre daha taze kaldığını ortaya koyuyor.

13. Başta reflü olmak üzere mide hastalıklarının tedavisine yardımcı olur


Reflünün sebep olduğu mide ekşimesine birebir olan aloe vera, mide asidini dengeleyerek olası mide problemlerinin önüne geçiyor.

14. Ağrı kesici etkiye sahiptir


Aloe vera içinde bulundurduğu salisilik asit sayesinde ağrı kesici görevi yapar.

15. Selülit oluşumunu engellemeye yardımcı olur


Düzenli yaptığınız egzersizlere ek olarak selülitli bölgeye aloe vera jeli uygulamak, portakal kabuğu görünümünü azaltmanıza yardımcı olacaktır.

 

16. Stresi azaltır


Aloe vera, içinde bulunan bileşenler sayesinde stresli olduğunuz zamanlarda sizi rahatlatarak gevşemenize yardımcı olacaktır. Aloe vera suyunu haftada 2-3 kez içebilirsiniz.

17. Kan akışını artırıcı özelliği sayesinde kalp damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur

18. Sindirim sistemini düzenler


Aloe vera, yapısındaki amilaz ve lipaz gibi enzimler sayesinde yağ ve şeker moleküllerinin parçalanmasını sağlayarak sindirim sistemini düzenler.

Kaynak 1

Tepkileriniz Nedir?

like
1
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0

Bir Yorum Yaz



Bu site çerez kullanıyor. Siteye göz atmaya devam ederek çerezleri kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Şartlar ve Koşullar